Om os og projektet

Om projektet

Til forældre

AMNING – en god start sammen:

  • skal medvirke til, at I som nye forældre får den vejledning, I har brug for, så ammeforløbet bliver så langt og godt, som I ønsker, og samtidig sikre, at jeres barn vokser, som det skal 
  • skal sikre, at I som nye forældre oplever, at der er sammenhæng mellem den vejledning, I får på hospitalet, og den vejledning, I får af sundhedsplejersken, når I kommer hjem.  

Til sundhedsfaglige

AMNING – en god start sammen:

  • har som overordnet formål at udvikle, implementere og evaluere en ammeindsats til den kommunale sundhedspleje 
  • foregår i et tæt samarbejde mellem Kompetencecenter for Amning, Københavns Universitet og 21 kommuner i Region Syddanmark og Region Nordjylland  
  • gennemføres i perioden 2020 – 2024 og finansieres af Nordea-fonden og Det Obelske Familiefond. 

Om os

Kompetencecenter for Amning er en del af Komiteen for Sundhedsoplysning. Vi er tre medarbejdere i kompetencecenteret: en jordemoder, en sygeplejerske og en sundhedsplejerske, som alle har arbejdet i praksis i flere år og derudover har en videregående uddannelse inden for amning.  

Vores formål er at indsamle og formidle forskningsbaseret viden om amning til sundhedspersonale i hele Danmark samt medvirke til erfarings- og netværksdannelse.  

Kompetencecenter for Amning samarbejder med blandt andet Sundhedsstyrelsen, sundhedsfaglige organisationer, fødesteder, kommunale sundhedstjenester, universiteter og professionshøjskoler i Danmark. 

Samarbejdspartnere