Kontakt

Hvis du eller I har behov for at få råd og vejledning af en professionel – en, der lytter og en at tale med omkring amning.

Hospitalet

Under graviditeten: Tal med jordemoderen om den første tid med jeres barn og jeres overvejelser om ernæring, hvad enten det drejer sig om amning eller flaske. Hvis I tidligere har haft problemer med amning, kan I lave en plan sammen.

De fleste fødesteder tilbyder forberedelseskurser, som jordemoderen kan informere jer om.

Efter fødslen: På fødegangen vil I blive guidet til den første amning og få råd og vejledning til de første dage.

Efter ambulant fødsel: Når I vælger at tage hjem efter fødslen, vil personalet på fødestedet tilbyde jer opfølgning og vejledning.

Indlæggelse efter fødslen: Hvis I er indlagt på barselsgangen eller neonatalafdelingen, kan I også her få hjælp til amningen eller flaskemad.

Hotline: For alle gælder, at I kan kontakte jeres fødested inden for den første uge efter fødslen for yderligere hjælp og vejledning.

Din læge: I kan kontakte jeres egen praktiserende læge ved behov.

Husk altid at tale med din læge, hvis du er gravid eller ammer og har brug for medicinsk behandling. Der findes næsten altid et lægemiddel, som kan anvendes under graviditet og amning.


Vagtlægen eller 1813:
Ved akut opstået sygdom eller forværring af sygdom, som ikke kan vente til jeres egen praktiserende læge åbner, eller ved mindre skader, kan I kontakte vagtlægen – eller ringe til 1813, hvis I bor i Region Hovedstaden.


For akut hjælp: I nødsituationer, hvis noget er livstruende eller farligt, kan I ringe 112.