Når amningen ikke fungerer

Mere om når amningen ikke fungerer

Hvor længe skal vi kæmpe for amningen? 

Det kan tage op til en måned at få en amning til at fungere. Nogle gange kan det endda tage længere tid. Om I skal blive ved med at forsøge at få amningen til at fungere, afhænger meget af jer selv og jeres situation.

Hvor meget betyder det for jer, at barnet bliver ammet? Kæmper I med andre ting i jeres liv? Synes I, at det går ud over forholdet til jeres nyfødte barn eller til hinanden? Det er kun jer selv, der kan svare på det.  

Det kan være svært at beslutte at holde op med at amme, selv om I synes, prisen er blevet for høj. Brug sundhedsplejersken til at tale situationen igennem og opveje fordele og ulemper. Sundhedsplejersken vil altid støtte jer i den beslutning, der er mest rigtig for jer.  

Hvad hvis mor ikke har lyst til at amme?

Måske har du som mor slet ikke lyst til at amme. Måske synes I, at det går for meget ud over familielivet at fortsætte amningen. Så kan det være det mest rigtige for jer at stoppe amningen.

Brug sundhedsplejersken, hvis I ønsker at stoppe amningen, så I får hjælp til at gøre det på en god måde. Der kan nemlig være risiko for brystbetændelse, hvis der er meget mælk i brystet. 

Har I brug for at vide mere om modermælkserstatning og flaskeernæring, kan I lytte til disse to podcasts.

A bottle og breastmilk or formula milk

Podcast | Modermælkserstatning

Kort og godt om modermælkserstatning.

Mother breastfeeding a baby

Podcast | Amning eller modermælkserstatning?

Hvilke fordele og ulemper er der ved at amme sit barn, og hvad er modermælkserstatning?

Hvad skal vi vide, før vi går over til flaske? 

Hvis I overvejer at gå over til flaske, kan I blandt andet få viden om, hvor tit barnet skal have flaske, hvor meget det skal have og rengøring af flasker i denne podcast.

Father nursing baby

Podcast | Flaskeernæring

Hvad I skal være opmærksomme på, når jeres barn får modermælkserstatning, og et forældrepars fortælling om hverdagen med flaske.