Amning efter den første måned

Når jeres barn er omkring en måned, går det formentlig godt med amningen. Næste skridt er at få amningen til at fungere i hverdagen – også på længere sigt.

Mange forældre bliver med mellemrum usikre på, om der fortsat er mælk nok til barnet. Særligt hvis barnet græder mere eller sover mindre, end I forventer. Så længe I lægger barnet til brystet, når det beder om det, vil der hele tiden dannes den mælk, som det har brug for.  

Spørgsmål og svar

Hvor længe er det godt at blive ved med at amme?

Det er jer som forældre, der afgør, hvor lang tid det passer ind i jeres familieliv, at barnet bliver ammet. I kan være fuldt tilfredse med en kortere ammeperiode, eller I kan ønske en lang ammeperiode.

Sundhedsstyrelsen anbefaler fuld amning, til barnet er ca. 6 måneder og derefter delvis amning som supplement til den rigtige mad. Er I til langtidsamning, kan I høre en mor fortælle om sine oplevelser i denne podcast.

breast-feeding baby

Podcast | Langtidsamning

Lidt om langtidsamning og en mors fortælling om hendes oplevelser med at amme hendes første barn i 1½ år. 

Hvor længe har mit barn brug for at blive ammet om natten?

Langt de fleste børn har stadig brug for at blive ammet om natten indtil 6 måneders-alderen, og nogle forældre vælger at fortsætte med natamningen længere endnu. Som forældre kan I måske tænke, at I kan sove mere, hvis barnet får flaske.

Undersøgelser viser, at forældre til børn, der ammes, sover mere om natten, end forældre til børn, der får flaske. Natamning er ikke et tegn på, at barnet har brug for mere end modermælk.  

Mere om amning efter den første måned 

Bliver barnet ved med at have gavn af modermælken? 

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at barnet udelukkende får sin mors mælk, til det er omkring 6 måneder og derefter ammes ved siden af, at det får rigtig mad, indtil barnet er 1 år eller mere.

Barnet bliver ved med at have glæde af de antistoffer og andre indholdsstoffer, der er i modermælken. Vil I høre mere om amningens fordele og ulemper, kan I høre denne podcast.

Mother breastfeeding a baby

Podcast | Amning eller modermælkserstatning?

Hvilke fordele og ulemper er der ved at amme sit barn, og hvad er modermælkserstatning?

Hvordan ved vi, at barnet er klar til at få rigtig mad?  

De fleste børn er klar til at få rigtig mad, når de er omkring 6 måneder. På det tidspunkt kan barnet holde sit hoved sikkert, det kan begynde at sidde op ved egen kraft og læne sig fremover i den høje stol, og det kan vise, at det er mæt, ved at dreje hovedet væk.

Barnet kan også begynde at tage maden med hænderne og forsøge at putte den i munden. Snak med sundhedsplejersken, når I mener, at jeres barn er klar til rigtig mad, så I kan få nogle tips til, hvordan I kan begynde.